Το ρόδι, ο “κόκκινος χρυσός”
Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς “κόκκινος χρυσός”, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία.
Ήξερες ότι…
- τα τα ρόδια ωριμάζουν και θεωρούνται καλύτερα όταν «ποτιστούν» με τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές
- ο καλύτερος οδηγός για την αγορά ενός ροδιού είναι το βάρος τους. Διαλέξτε ρόδια βαριά γεμάτα ζουμερούς σπόρους, με γυαλιστερή και σφιχτή επιδερμίδα.
- τα ρόδια διατηρούνται για πολλές ημέρες εκτός ψυγείου και για αρκετούς μήνες στο κάτω μέρος του ψυγείου
- είναι πλούσια σε βιταμίνες, κάνουν καλό στην καρδιά, την πίεση, την χοληστερίνη, κατά του καρκίνου και της στυτικής δυσλειτουργίας