Πατάτες γεμιστές με τυρί και προσούτο
Υλικά
- 9 μέτριες πατάτες
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- 100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- μαϊντανός
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες με τις φλούδες για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και κόβουμε μία φέτα με πάχος περίπου 1 εκατοστό από τη μία πλευρά.
- Αδειάζουμε το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι και αλατοπιπερώνουμε.
- Πολτοποιούμε την ψίχα από τις πατάτες.
- Ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το προσούτο, την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί, τα αυγά, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε τις πατάτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.