Φτιάξτε μόνοι σας σάλτσα ντομάτας!
Υλικά
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- Λίγο ξύδι
- Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Ρίξτε τις ντομάτες σε ένα τηγάνι με βραστό νερό και αφήστε τις εκεί για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει η φλούδα τους.
- Aφαιρέστε τη φλούδα και χοντροκόψτε τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε πρώτα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο όχι σκούρο
- Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε το για δύο λεπτά
- Προσθέστε τις ντομάτες και προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύδι και τον βασιλικό, διατηρώντας τα φύλλα του ολόκληρα.
- Αφήστε τα υλικά να τσιγαριστούν και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέστε τα καρυκεύματα. Περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αν επιθυμείτε πριν το σερβίρισμα.