Μανιταρόσουπα
Υλικά:
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ ελαιολαδο
- 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
- 2 φιτζανια τσ. νερό
- 1 κ.σ αλεύρι
- 1 κ.γ κόφτο αλάτι
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.
2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
3) Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά
4) και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
5) Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.