Ελληνική Μπρουσκέτα
Υλικά
- 12 φέτες ψωμί (γαλλική μπαγκέτα)
- 1 ντομάτα
- 5-6 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- Φέτα
- Πιπεριές
- Ελιές
- Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Κόβουμε 12 φέτες από την μπαγκέτα και τις τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει πρώτα αντικολλητικό χαρτί.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και απλώνουμε λίγο τριμμένο σκόρδο στην καθεμιά.
Κόβουμε τη ντομάτα σε μικρά κυβάκια (αφαιρούμε τα σπόρια).
Βάζουμε τη ντομάτα πάνω στις φέτες ψωμιού.
Τρίβουμε τη φέτα με τα χέρια μας πάνω από τη ντομάτα.
Προσθέτουμε τα μικρά κομματάκια πιπεριάς και τις ελιές (χωρίς κουκούτσι).
Ρίχνουμε και τη ρίγανη και βάζουμε τις μπρουσκέτες μας στο φούρνο να ψηθούν στους 200°C για 10-15′.