Δροσερό γλυκό με ζελέ
Υλικά:
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 λεμονιών το χυμό
- 397 ml [1 κουτί] ζαχαρούχο γάλα
- 2 φύλλα ζελατίνης
- 1 φακελάκι ζελέ φράουλας ή κεράσι
Εκτέλεση
Παίρνετε ένα σκεύος και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, στη βάση και τα τοιχώματα, αφήνοντας να προεξέχει περιμετρικά.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε σε σκόνη, τα μπισκότα και λιώνετε το βούτυρο. Τα μεταφέρετε σε μπολ τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν και στρώνετε το μείγμα , πιέζοντάς το ελαφρώς, στη βάση του πυρίμαχου σκεύους. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30 λ περίπου.
Για τη γέμιση: Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και 3/4 φλ. τσαγιού (185 ml) νερό και τα σιγοβράζετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, σε μέτρια φωτιά για 5-7 λ.
Εν τω μεταξύ, μουλιάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λ. μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε από το νερό και τις βάζετε μέσα στο μείγμα ζαχαρούχο γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και ενσωματωθεί στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο για 1 1/2 -2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.
Για επικάλυψη: Ετοιμάστε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το κατεβάζετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το ρίχνετε πάνω από την ήδη κρύα κρέμα ζαχαρούχου. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει το ζελέ.