Φιλέτο σολομού με σος μουστάρδας
Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού
- 2 κ.σ. ελαόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 2 κ.σ. σουσάμι
Για την σος
- 1/2 κ.γ ξίσμα λεμονιού και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 100 γρ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 100 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 2 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Άλειψε το φιλέτο και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και αλατοπιπέρωσε
- Πέρασέ το από το σουσάμι
- Ζέστανε λίγο λάδι σε τηγάνι και ψήσε το φιλέτο για 6 λεπτά κάθε πλευρά
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά για την σος σε ένα μπολ και πρόσθεσε στο τέλος όσο λεμόνι χρειάζεται (ανάλογα με το πόσο θες)
- Περίχυσε το φιλέτο με την σος και σέρβιρε με λαχανικά